Nasza rekomendacja:
(4,7 / 6)
Well Well. Pasta z pestkami dyni z marchewką i imbirem to kolejna testowana pasta firmy Well Well i mogę tylko powiedzieć: „well, well, well”. Testowałem już kilkanaście past i jadłem o wiele więcej. Z całym przekonaniem mogę powiedzieć, że pasty firmy Well Well zbliżają się do ideału. Jeszcze gwoli przypomnienia: mówimy oczywiście o gotowych, przetworzonych produktach, które można naleźć na półce w sklepie. Miłe dla oka opakowanie, przyjemny wygląd, konsystencja, która pozwala bez problemów nanieść pastę na pieczywo, zrównoważony i nietypowy zapach i oryginalny smak okraszony pikantnym pieprzem cayenne i imbirem. Może nie jest to produkt, który każdemu przypadnie do gustu, właśnie ze względu na tę pikantność, ale wysokiej jakości odmówić mu nie można. Nie można oczywiście pominąć stosunkowo wysokiej kaloryczności i zawartości tłuszczu w porównaniu do innych tego typu wyrobów. Warte rekomendacji.
Arek
Ocena organoleptyczna
Przedmiot oceny | Opis |
Opakowanie/etykieta | Wierzchnia, papierowa część opakowania utrzymana w przyjemnej, stylizowanej na produkty eko, kolorystyce. Może budzić pozytywne skojarzenia. Patrząc na litery napisane specyficzną czcionką ma się wrażenie, że bawią się i uśmiechają się do nas. Ta sama jak w innych produktach bardzo ciekawa grafika! |
Wygląd ogólny | W kolorze jasnopomarańczowym. Zauważalne kawałki marchewki, pestek dyni i przypraw. Na powierzchni widoczne „oczka” oleju. Wygląd pasty jest przyjemny i raczej zachęca do jej spożycia. |
Konsystencja i tekstura | Konsystencja właściwa dla tego typu wyrobów. W ustach pasta rozpuszcza się bardzo szybko i pozostają kawałki składników. |
Zapach | Specyficzny. Lekko dymny, drzewny, olejowy, słodkawy. Brak dominującego zapachu któregokolwiek ze składników. |
Smak | Smak zrównoważony z lekką dominacją imbiru i gotowanej marchewki. Zdecydowanie pikantny i długo utrzymujący się w ustach. |
Alternatywa dla produktów niewegańskich | Brak. |
Informacje dodatkowe
Obecność konserwantów | Brak |
Zawartość substancji zagęszczających | Brak |
Obecność substancji, które mogą wywoływać reakcje alergiczne u osób uczulonych. | Brak |
Informacje (zastrzeżenia) producenta | Bez konserwantów, vegan, źródło błonnika |
Przechowywanie | Od +1°C do + 7°C |
Odpowiedni w diecie bezglutenowej | Tak |
Przedział cenowy – Średni
4,79 zł za opakowanie – 38,32 zł za kg.
Producent: Well Well Foods Sp. z o.o
Zakupiono: Market Piotr i Paweł
Well Well. Pasta z pestkami dyni z marchewką i imbirem
4,79 zł – 125gSkład
- Woda
- Marchew 23%
- Olej rzepakowy
- Pestki dyni 13%
- Białko grochowe
- Błonnik grochowy
- Skrobia ziemniaczana
- Sól
- Aromat (?)
- Przyprawy (imbir 08%, kurkuma, papryka czerwona, pieprz biały, pieprz cayenne)
Wartości odżywcze
- Energia: 300 kcal
- Tłuszcz 27,7 g (kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g)
- Węglowodany 1,5 g (cukry 1,3 g)
- Białko 9,0 g
- Sól 1,5 g
2 komentarze
Witam albo ta recenzja jest nierzetelena lub przerobiona z jakiejś poprzedniej albo prodkukt przekłamany;) W składzie nie ma brokułów i słonecznika a według autora recenzji je nawet widać;) Osobiście brokułów w niej nigdy ani nie widziałam ani nie wyczułam. Co do kwestii “eko”, to stylistyka może takowa jest, jednak bardzo trudno wyczytać z opakowania (mi się to nie udało) z czego jest zrobione i czy się nadaje do ponownego przetworzenia, więc wrażenie eko jest tylko estetyczne. Pozdrawiam
Bardzo dziękuję za merytoryczny komentarz. Ma Pani rację, że w tabeli wkradł się błąd. Już został poprawiony. Cieszę się, że tak uważnie przeczytała Pani test i znalazła tę nieścisłość 🙂
Co do kwesti “eko” to chodziło nam tylko o kolorystykę etykiety, która naszym zdaniem jest jedynie stylizowana na produkty “eko”. Na wszelki wypadek uściśliłem zapis dodając: “Wierzchnia, papierowa część opakowania utrzymana…”
Co do samego opakowania, to jak słusznie Pani zauważyła brak jest informacji z czego jest zrobione i czy się nadaje do ponownego przetworzenia.