Seitan Threat. Kebab

Nasza rekomendacja:
5.1 out of 6 stars (5,1 / 6)

Seitan Threat. Kebab to jeden z tych produktów, które bardzo trudno jest nam testować i opisywać. Mamy bowiem do czynienia z produktem, który ma “dwie twarze”.  Spożywany bez żadnych dodatków niczym się nie wyróżnia. Ot, typowy produkt na bazie seitanu z dodatkiem sosu sojowego i sporej ilości przypraw, który próbuje udawać mięso i  szczerze mówiąc niezbyt mu to wychodzi. Nie ma przy tym wpływu sposób jego przyrządzenia. Jednak z odpowiednio dobranymi dodatkami “Kebab” zmienia się. Bardzo się zmienia.

Jeżeli chcecie cieszyć się wyjątkowością Seitan Threat. Kebab użyjcie następujących składników:

  • Kebab Seitan Threats
  • Placek pszenny
  • Czosnkowe Cremajo (ewentualnie dodatkowo sos BBQ lub ketchup)
  • Warzywa (sałata, ogórki, pomidory, cebula)
  • Ulubione przyprawy

Zróbcie z tego typową tortillę i wtedy spróbujcie. Nie wiemy czy takie od początku było zamierzenie producenta “Kebabu”, ale właśnie w połączeniu z odpowiednimi (prostymi) dodatkami smakuje on tak jakby był do tego właśnie stworzony. Może nie jest on idealnym zamiennikiem kababu mięsnego, ale niewiele odstępuje oryginałowi. Jeżeli lubicie  jedzenie typu fast food i nie jecie mięsa, warto skorzystać z propozycji Seitan Threat.

Ze względu na wysoką jakość i walory konsumpcyjne produktu przyznajemy mu naszą specjalną rekomendację.

Arek
wegański blog vegetest.pl

Dziękujemy właścicielom marki Seitan Threat za udostępnienie produktu do testów.

Ocena organoleptyczna

Przedmiot oceny

Opis

Opakowanie/etykieta Produkt zgrzany próżniowo w plastikowej folii z papierową etykietą. Grafika etykiety oszczędna w kolorystyce i w przekazie. Czytelna i łatwo rozpoznawalna. Otwarcie zgrzanej folii wymaga użycia nożyczek lub noża.
Wygląd ogólny Kolor sepii. Opakowanie zawiera dużo kawałków różnej wielkości.
Konsystencja i tekstura Zwarta, twarda i gąbczasta. Z lekkim oporem uginająca się po naciskiem palca. Sprężysta, dość soczysta i tłusta. Pogryziona rozpada się na lekko twarde kawałki. Wymaga długiego przeżuwania.
Zapach Zapach typowy dla wyrobów z seitanu z dodatkiem sosu sojowego. Wyczuwalny zapach kolendry, który po podgrzaniu zanika.
Smak Lekko kwaśny i nieco słodki. Wyczuwalny sos sojowy, imbir i przyprawy.
Alternatywa dla produktów niewegańskich Tak, dobra dla tradycyjnych kebabów.

Informacje dodatkowe

Obecność konserwantów Brak
Zawartość substancji zagęszczających Brak
Obecność substancji, które mogą wywoływać reakcje alergiczne u osób uczulonych. Soja, gluten pszenny.
Informacje (zastrzeżenia) producenta Bez konserwantów, bogaty w białko, 100% roślinny, wyrabiany ręcznie, według własnych receptur. Może zawierać śladowe ilości: selera orzechów i gorczyc
Przechowywanie Od +4ºC do +8ºC. Po otwarciu spożyć w ciągu 1-2 dni.
Odpowiedni w diecie bezglutenowej Nie

Przedział cenowy – Drogi
15,00 zł za opakowanie – 50,00 zł za kg.

Producent: PHU Seitan Threat Kamil Paszkielewicz

Seitan Threat. Kebab

15,00 zł – 300 g
8.3

Skład

7.5/10

Wrażenia konsumpcyjne

9.0/10

Wartości odżywcze

9.0/10

Opłacalność

7.0/10

Smakowitość

9.0/10

Skład

  • Białko pszenne
  • Woda
  • Olej rzepakowy
  • Sos sojowy (woda ziarno soi pszenica sól)
  • Czosnek
  • Imbir
  • Mąka z ciecierzycy
  • Przyprawy naturalne naturalny
  • Dym wędzarniczy (woda aromat dymny).

Wartości odżywcze

  • Energia: 203 kcal
  • Tłuszcze 5,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
  • Węglowodany 8,4 g, w tym cukry 1,9 g
  • Białko 29,7 g
  • Sól : 1,2 g

Inne wegańskie produkty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *