Nasza rekomendacja:
(5,1 / 6)
Seitan Threat. Kebab to jeden z tych produktów, które bardzo trudno jest nam testować i opisywać. Mamy bowiem do czynienia z produktem, który ma “dwie twarze”. Spożywany bez żadnych dodatków niczym się nie wyróżnia. Ot, typowy produkt na bazie seitanu z dodatkiem sosu sojowego i sporej ilości przypraw, który próbuje udawać mięso i szczerze mówiąc niezbyt mu to wychodzi. Nie ma przy tym wpływu sposób jego przyrządzenia. Jednak z odpowiednio dobranymi dodatkami “Kebab” zmienia się. Bardzo się zmienia.
Jeżeli chcecie cieszyć się wyjątkowością Seitan Threat. Kebab użyjcie następujących składników:
- Kebab Seitan Threats
- Placek pszenny
- Czosnkowe Cremajo (ewentualnie dodatkowo sos BBQ lub ketchup)
- Warzywa (sałata, ogórki, pomidory, cebula)
- Ulubione przyprawy
Zróbcie z tego typową tortillę i wtedy spróbujcie. Nie wiemy czy takie od początku było zamierzenie producenta “Kebabu”, ale właśnie w połączeniu z odpowiednimi (prostymi) dodatkami smakuje on tak jakby był do tego właśnie stworzony. Może nie jest on idealnym zamiennikiem kababu mięsnego, ale niewiele odstępuje oryginałowi. Jeżeli lubicie jedzenie typu fast food i nie jecie mięsa, warto skorzystać z propozycji Seitan Threat.
Ze względu na wysoką jakość i walory konsumpcyjne produktu przyznajemy mu naszą specjalną rekomendację.
Arek
wegański blog vegetest.pl
Dziękujemy właścicielom marki Seitan Threat za udostępnienie produktu do testów.
Ocena organoleptyczna
Przedmiot oceny |
Opis |
Opakowanie/etykieta | Produkt zgrzany próżniowo w plastikowej folii z papierową etykietą. Grafika etykiety oszczędna w kolorystyce i w przekazie. Czytelna i łatwo rozpoznawalna. Otwarcie zgrzanej folii wymaga użycia nożyczek lub noża. |
Wygląd ogólny | Kolor sepii. Opakowanie zawiera dużo kawałków różnej wielkości. |
Konsystencja i tekstura | Zwarta, twarda i gąbczasta. Z lekkim oporem uginająca się po naciskiem palca. Sprężysta, dość soczysta i tłusta. Pogryziona rozpada się na lekko twarde kawałki. Wymaga długiego przeżuwania. |
Zapach | Zapach typowy dla wyrobów z seitanu z dodatkiem sosu sojowego. Wyczuwalny zapach kolendry, który po podgrzaniu zanika. |
Smak | Lekko kwaśny i nieco słodki. Wyczuwalny sos sojowy, imbir i przyprawy. |
Alternatywa dla produktów niewegańskich | Tak, dobra dla tradycyjnych kebabów. |
Informacje dodatkowe
Obecność konserwantów | Brak |
Zawartość substancji zagęszczających | Brak |
Obecność substancji, które mogą wywoływać reakcje alergiczne u osób uczulonych. | Soja, gluten pszenny. |
Informacje (zastrzeżenia) producenta | Bez konserwantów, bogaty w białko, 100% roślinny, wyrabiany ręcznie, według własnych receptur. Może zawierać śladowe ilości: selera orzechów i gorczyc |
Przechowywanie | Od +4ºC do +8ºC. Po otwarciu spożyć w ciągu 1-2 dni. |
Odpowiedni w diecie bezglutenowej | Nie |
Przedział cenowy – Drogi
15,00 zł za opakowanie – 50,00 zł za kg.
Producent: PHU Seitan Threat Kamil Paszkielewicz
Seitan Threat. Kebab
15,00 zł – 300 gSkład
- Białko pszenne
- Woda
- Olej rzepakowy
- Sos sojowy (woda ziarno soi pszenica sól)
- Czosnek
- Imbir
- Mąka z ciecierzycy
- Przyprawy naturalne naturalny
- Dym wędzarniczy (woda aromat dymny).
Wartości odżywcze
- Energia: 203 kcal
- Tłuszcze 5,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
- Węglowodany 8,4 g, w tym cukry 1,9 g
- Białko 29,7 g
- Sól : 1,2 g