Nasza rekomendacja:
(3,9 / 6)
Pasta z białej fasoli to trzecia testowana na blogu pasta z serii „Z gruntu dobre”. Z chęcią dałbym wyższą rekomendację, bowiem skład, wygląd i konsystencja nie budzą zastrzeżeń. Jednak ze względu na dominujący, raczej nieprzyjemny, zapach i smak przetworzonej cebuli nie mogę tego zrobić. Jako „smarowidło” do kanapek z pomidorem lub ogórkiem sprawdza się lepiej niż spożywana na surowo. Jednak cebula jest zdecydowanie dominującym składnikiem i długo pozostaje w ustach. Nie lubisz smaku i zapachu przetworzonej cebuli? Najprawdopodobniej niej jest to produkt dla Ciebie.
Ocena organoleptyczna
Przedmiot oceny | Opis |
Opakowanie | Opakowanie plastikowe. Grafika przyjemna, czytelna. Po zdjęciu wieczka na aluminiowym zamknięciu napis „Smakowitego dnia!”. |
Wygląd ogólny | Typowy dla pasty. Widoczne kawałki składników, głównie śliwek. |
Konsystencja i tekstura | Rozsmarowuje się bardzo dobrze. |
Zapach | Wyraźny zapach cebuli, która dominuje w zapachu. Można także wyczuć śliwki i kaszę. |
Smak | Kwaśny, cebulowy, słonawy. Wyczuwalny smak przypraw i czarnego pierzu. |
Alternatywa dla produktów niewegańskich | Nie. |
Informacje dodatkowe
Obecność konserwantów | Brak |
Zawartość substancji zagęszczających | Brak |
Obecność substancji, które mogą wywoływać reakcje alergiczne u osób uczulonych. | Sos sojowy |
Informacje (zastrzeżenia) producenta | Zródlo bialka roślinnego, 100% naturalnycyh składników, produkt bezglutenowy.
|
Przechowywanie | +1°C do +6°C |
Odpowiedni w diecie bezglutenowej | Tak |
Przedział cenowy – Średni
5,98 zł za opakowanie – 31,47 zł za kg.
Producent: „Sokołów” S.A.
Zakupiono: Hipermarket Auchan
2 komentarze