Well Well. Pasta z pestkami dyni z marchewką i imbirem

Nasza rekomendacja:
(4,7 / 6)

Well Well. Pasta z pestkami dyni z marchewką i imbirem to kolejna testowana pasta firmy Well Well i mogę tylko powiedzieć: „well, well, well”. Testowałem już kilkanaście past i jadłem o wiele więcej. Z całym przekonaniem mogę powiedzieć, że pasty firmy Well Well zbliżają się do ideału. Jeszcze gwoli przypomnienia: mówimy oczywiście o gotowych, przetworzonych produktach, które można naleźć na półce w sklepie. Miłe dla oka opakowanie, przyjemny wygląd, konsystencja, która pozwala bez problemów nanieść pastę na pieczywo, zrównoważony i nietypowy zapach i oryginalny smak okraszony pikantnym pieprzem cayenne i imbirem. Może nie jest to produkt, który każdemu przypadnie do gustu, właśnie ze względu na tę pikantność, ale wysokiej jakości odmówić mu nie można. Nie można oczywiście pominąć stosunkowo wysokiej kaloryczności i zawartości tłuszczu w porównaniu do innych tego typu wyrobów. Warte rekomendacji.

Arek

Ocena organoleptyczna

Przedmiot oceny Opis
Opakowanie/etykieta Utrzymane w przyjemnej, stylizowanej na produkty eko, kolorystyce. Może budzić pozytywne skojarzenia. Patrząc na litery napisane specyficzną czcionką ma się wrażenie, że bawią się i uśmiechają się do nas. Ta sama jak w innych produktach bardzo ciekawa grafika!
Wygląd ogólny W kolorze jasnopomarańczowym. Zauważalne kawałki brokułów, pestek słonecznika i przypraw. Na powierzchni widoczne „oczka” oleju. Wygląd pasty jest przyjemny i raczej zachęca do jej spożycia.
Konsystencja i tekstura Konsystencja właściwa dla tego typu wyrobów. Jednakże dominują kawałki pestek dyni i nasion słonecznika. W ustach pasta rozpuszcza się bardzo szybko i pozostają kawałki składników.
Zapach Specyficzny. Lekko dymny, drzewny, olejowy, słodkawy. Brak dominującego zapachu któregokolwiek ze składników.
Smak Smak zrównoważony z lekką dominacją imbiru i gotowanej marchewki. Zdecydowanie pikantny i długo utrzymujący się w ustach.
Alternatywa dla produktów niewegańskich Brak.

 

Informacje dodatkowe

Obecność konserwantów Brak
Zawartość substancji zagęszczających Brak
Obecność substancji, które mogą wywoływać reakcje alergiczne u osób uczulonych. Brak
Informacje (zastrzeżenia) producenta Bez konserwantów, vegan, źródło błonnika
Przechowywanie Od +1°C do + 7°C
Odpowiedni w diecie bezglutenowej Tak

 Przedział cenowy – Średni

4,79 zł za opakowanie – 38,32 zł za kg.

 

Producent: Well Well Foods Sp. z o.o

Zakupiono: Market Piotr i Paweł

Well Well. Pasta z pestkami dyni z marchewką i imbirem

4,79 zł – 125g
7.8

Skład

8.0/10

Wrażenia konsumpcyjne

9.0/10

Wartości odżywcze

7.5/10

Opłacalność

6.0/10

Smakowitość

8.5/10

Pros

  • Woda
  • Marchew 23%
  • Olej rzepakowy
  • Pestki dyni 13%
  • Białko grochowe
  • Błonnik grochowy
  • Skrobia ziemniaczana
  • Sól
  • Aromat (?)
  • Przyprawy (imbir 08%, kurkuma, papryka czerwona, pieprz biały, pieprz cayenne)

Cons

  • Energia: 300 kcal
  • Tłuszcz 27,7 g (kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g)
  • Węglowodany 1,5 g (cukry 1,3 g)
  • Białko 9,0 g
  • Sól 1,5 g

Może Ci się również spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *