NaturAvena. Tofu paprykowe

Nasza rekomendacja:
4.7 out of 6 stars (4,7 / 6)

Tofu paprykowe NaturAvea to ciekawa propozycja dla osób lubiących tofu, ale nieco już znudzonych jedzeniem tego samego. Co prawda tofu używa się najczęściej do dalszego przetwarzania – smażenia, grillowania, pieczenia, dodawania do sałatek, zup i innych potraw. Ale z drugiej strony, czasami albo nie ma się czasu, albo ochoty na przyrządzanie bardziej złożonych potraw. Wtedy najchętniej sięgamy po sprawdzony przepis: chleb, co na ten chleb i coś na to coś na ten chleb 🙂 Do takich potraw testowane przez nas tofu nadaje się wprost idealnie. Położone na chlebie i posmarowane łagodną musztardą smakuje jak…śledź marynowany w oleju 😀 To nie przesada – tak właśnie smakuje. Z pomidorem lub ogórkiem jest naprawdę dobre.

Lubisz tofu a czasami nie masz albo czasu albo ochoty na przyrządzanie bardziej złożonych potraw? Możesz mieć dwa w jednym 😉

Kup Tofu paprykowe NaturaAvea, połóż na chleb, na to jakieś warzywo lub musztarda i w drogę 🙂

Ocena organoleptyczna

Przedmiot oceny

Opis

Opakowanie Opakowanie kartonowe zawierające w środku jeden kawałek tofu spakowany próżniowo w zalewie. Wygląd opakowania: Proste, niewyszukane z okienkiem. Grafika prosta, niewyszukana.
Wygląd ogólny Kolor beżowy – brązowy. Powierzchnia nierówna, typowa dla twardego tofu. Widoczne liczne kawałki papryki czerwonej i zielonej. Po przekrojeniu ukazuje się wnętrze w kolorze ecru z licznymi małymi dziurkami i kawałkami papryki czerwonej i zielonej.
Konsystencja i tekstura Konsystencja zwarta, lekko uginająca się pod naciśnięciem palca – szybko wraca po poprzedniego kształtu. W ustach lekko twardy, Rozgryzany rozpada się wiele małych kawałeczków. Podobny do kaszy.
Zapach Dominuje zapach marynowanej papryki. Lekko octowy. Delikatnie serowy.
Smakowitość Lekko kwaskowaty, słonawy. Dominuje smak papryki, który szybko zanika. Wyczuwalny smak zbożowy.
Alternatywa dla produktów niewegańskich Ograniczona. Dla niektórych serów.

 

Informacje dodatkowe

Obecność konserwantów Brak
Zawartość substancji zagęszczających Brak
Obecność substancji, które mogą wywoływać reakcje alergiczne u osób uczulonych. Soja
Informacje (zastrzeżenia) producenta Produkt sterylizowany. 100% naturalny, wysoka zawartość białka, delikatna konsystencja
Przechowywanie Temperatura pokojowa. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez 48 godz.
Odpowiedni w diecie bezglutenowej Tak

  

Przedział cenowy – Średni

8,99 zł za opakowanie – 35,96 zł za kg.

Producent: Natur Avena Sp. z o.o.

Zakupiono: Supermarket Auchan

NaturAvea. Tofu paprykowe

8,99 zł – 250 g
7.7

Skład

7.5/10

Wrażenia konsumpcyjne

8.0/10

Wartości odżywcze

8.0/10

Opłacalność

7.0/10

Smakowitość

8.0/10

Skład

  • Ekstrakt z nasion soi 39 %
  • Papryka suszona 11%
  • Sok z cytryny
  • Kwas cytrynowy
  • Woda
  • Sól

Wartości odżywcze

  • Energia: 114 kcal
  • Tłuszcz 8,5 g (kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g)
  • Węglowodany 0,8 g (cukry 0,4 g)
  • Białko 15,6 g
  • Sól 0,8 g

Inne wegańskie produkty

4 komentarze

  1. Uwielbiam to tofu!!! Jest trudno dostępne, ale warto na nie polować 🙂
    Kiedy zrobicie testy wege produktów z Biedronki?

  2. Jadłam. Dodałam do sałatki i było całkiem dobre. Ale lepiej nie dawać winegret tylko samą oliwę, bo tofu faktycznie jest kwaśne 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *